Au rămas doar câteva zile pentru a aplica în cadrul programului DIANA al NATO!

Programul DIANA Challenge al NATO așteaptă propuneri care răspund unor provocări specifice din trei domenii strategice – reziliență energetică, obținerea de date și informații din surse sigure, respectiv partajarea securizată a informațiilor – și care se bazează pe utilizarea unor tehnologii de nișă (Deep Tech) cu aplicare practică în segmentul de apărare. Tehnologiile cuantice sunt considerate a fi utile în special pentru anumite provocări din cadrul domeniului privind securitatea transmiterii și partajării informațiilor și care sunt descrise în documentele care pot fi descărcate de aici.

Ideile inovatoare care răspund la provocările definite pot fi propuse de către diferiți actori din mediul economic (de la start-up-uri până la întreprinderi mari) până la data de 25 august. Aplicanții acceptați în cadrul programului vor primi sprijin mixt, constând în finanțare prin grant-uri, participare la programe de accelerare și acces la facilități de testare (de ex. Deep Tech Lab Quantum din Danemarca). De asemenea, vor avea posibilitatea de a se conecta cu potențiali investitori.

Pentru mai multe informații despre program și provocările lansate, respectiv modul de aplicare vă rugăm accesați: https://www.nato-diana.org/s/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *